2012. december 5., szerda

Egypercesek kavalkádja: Amaránt

Először is elnézést mindenkitől, emberek, először a blogspot állt ellen, aztán én "vakációztam" egyet a kórházban, de most már le lesz zárva szegény-szerencsétlen kihívás.
A maradék két versenyző közül az egyikük megkért, hogy mégse tegyem fel a történetét, a másikuk... hát, az még a jövő, pontosabban a holnap zenéje, de addig is: volt itt más feladat is. :)

Az első egyperces Hamiltonfan pennájából származik, fogadjátok sok szeretettel! Az ő kulcsa a kitűző volt.


*
Amaránt

(Ajánlott zene: Nightwish - Amaranth)

Az Anglia felett izzó nyáresti napsugarak véresre festették a horizontot. A poros kis utcácskák macskakövéről csalóka hullámokban verődött vissza a forróság, ezért a rajtuk igyekvő lány laza copfba kötötte tarkóján a most épp vörösnek tűnő, ám valójában világosszőke, hosszú hajtincseit.

Minden nagyon csendes volt, de ez a némaság nem balsejtelmet, hanem már-már idilli békét csempészett a levegőbe. A lány gyomra majd felfordult tőle, angyalarca pedig ismerős fintorba torzult. Amióta csak az eszét tudta, egyfolytában azt kellett hallgatnia, mekkora bátorságról tett tanúbizonyságot Harry James Potter abban a bizonyos 1998-as esztendőben...

Harry James Potter, a nagy becsben álló auror, akinek tiszteletére azóta már számos szobrot is emeltek... „Ó, az a roxforti ostrom, ó, az a végső küzdelem!” - hallotta innen is, onnan is. Az összes ismerőse ünnepelte az aznap lejátszódó történelmi eseményeket, ám ő általában tragédiaként élte meg május másodikát. (Annál is inkább, mert volt olyan balszerencséje, hogy éppen akkorra essen a születésnapja. Kit érdekelt a kis Victoire Weasley, ha épp a Megmentőt kellett ünnepelni...?)

A hőség ellenére is fejére húzta sötétkék kámzsáját. Nem szeretett arra gondolni, hogy éppen két évvel az ő születése előtt hunyt el a férfi, aki később a legnagyobb példaképévé, már-már bálványává vált, ugyanakkor úgy érezte, ez a tény valami különleges kapcsot jelent kettejük között.
Ajkai gúnyos mosolyra húzódtak: most majd végre igazság szolgáltatik. Tizenkilenc év rengeteg idő - még egy élőnek is...

További métereket tett az egyik zsákutcában, majd megállt egy elhagyatottnak tűnő, romos ház előtt. Szíve azonnal kihagyott néhány ütemet. Remegő kezekkel nyúlt a rozsdás kapuhoz, mely nyikorogva adta meg magát az akaratának. A bejárati ajtóig vezető rövid járdaszakasz megtétele alatt még a gyomra is görcsbe rándult.

Odabent félhomály uralkodott: a szoba egyetlen fényforrása egy koszos kis ablak volt, mely előtt egy háttal álló karosszék sziluettjét lehetett kivenni. Valaki váratlanul megmozdult benne, mire a fiatal lány azonnal térdre rogyott, és áhítattal teli, halk hangon rebegte:
- Nagyúr...

A férfi felállt: magas, nyúlánk alakjával egészen a lány fölé tornyosult, ahogy közelebb ment hozzá. Járása még bizonytalan volt, ám vörös szemei a régi éllel villantak a szoba homályába. A szőke lány továbbra sem mert felnézni.
- Szép esténk van, Victoire - hallotta a már jól ismert, lelke mélyéig hatoló hangot. Csendben maradt, mire Voldemort így utasította: - Állj fel, kedvesem.

Most is éppen úgy engedelmeskedett neki, ahogyan a kezdetektől fogva. A férfi közelebb hajolt hozzá, és végigsimított a véla-arcon hideg ujjaival.
- Hosszú hónapokig viselted gondomat, kis Hódító**, és sokkal odaadóbban, mint anno Féregfark. Ezt nem felejtem el.
- Örömmel tettem, Nagyuram. A lehető legnagyobb örömmel - felelte a szőkeség büszkeségtől kipirult arccal a számára oly ritkán megadandó dicséret hallatán. Voldemort elégedetten bólintott.

- Most, hogy eljött harmadik (és egyben utolsó) visszatérésem napja... Most, hogy végre itt állok a bosszú és a mámorító győzelem kapujában... - folytatta a férfi -, úgy vélem, itt az ideje köszönetet mondanom annak a hölgynek, aki kitartó munka és számos áldozat árán visszahozott engem az életbe. Neked hála, Victoire, most már minden készen áll a hatalmam kiteljesedésére.

Megszakította a szemkontaktust, majd belenyúlt a zsebébe és elővett belőle egy furcsa, de tagadhatatlanul szép, virágot formáló kitűzőt, melynek ezüst szirmait keretbe foglalt drágakövek, halványpiros rubintok díszítették.
- Kérem, nagyságos úr, erre igazán nincs... - kezdte a lány zavartan, de a Sötét úr leintette, majd az ütemtelenül fel-le emelkedő mellkasra tűzte a gondosan megmunkált kis ékszert.
- Köszönöm - suttogta Victoire meghatódottan.

- Tudod, mit ábrázol? - kérdezte kis idő után Voldemort.
- Nem, Nagyúr - vallotta be a szőkeség.
- Ez egy amaránt. A növény nevének jelentése annyit tesz: „Ami sosem hervad el.” Majd gondolkozz el ezen. Most pedig menj, hagyj magamra!
Victoire engedelmesen bólintott, majd elindult az ajtó felé, de aztán valamiért mégis megtorpant. Visszafordult bálványához.

- Felséges úr...? - kérdezte bátortalanul, mert még mindig szédült az iménti mámoros örömtől.
- Igen? - érdeklődött a férfi, mire a lány odaszaladt hozzá és szájon csókolta. Tűz és jég vad táncot járt, a sötétedő júliusi égbolton pedig gyülekezni kezdtek a viharfelhők...


VÉGE


* Itt tekinthetitek meg az eredeti képet!
** A Victoire név jelentése 'hódító, győzelem'.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Érdekes ötlet Victoire-t összepárosítani Voldemorttal, és pont ezért különleges. A hangulata kellőképpen tükrözi a történetben történteket, nyomasztó, de ugyanakkor ott van Victoire, aki fényt és színt visz az egészbe. Érthető az az érzelmi világ, ami jellemzi, hiszen jogos, hogy május 2-án nem ünnepli őt senki. :( De az a kis gesztus, amivel Voldemort nekiadja a kitűzőt, és utána a reakciója, nagyon jó dísze a novellának. Nekem tetszett, habár nem egy víg mű. :)

    Kulcs beépítése: 5/5 pont
    Cselekmény: 5/5 pont
    Szereplők: 5/5 pont
    Stílus: 5/4 pont
    Tetszés: 5/4 pont

    VálaszTörlés
  2. Kedves Hamiltonfan!

    Nagyon-nagyon tetszik az írásod! :) Victoire az én képzeletemben bájos és ártatlan, amolyan tündérszerű tökéletesség - mert Teddynek szüksége van ennyi szépségre és jóságra. ^^'' Nálad épp az ellenkezője, romlott, megkeseredett, mégis furcsán szimpatikus. Nem tudom, hogyan lehetséges ez, de lenyűgöz. *.*
    Voldemort megjelenése csöppet meghökkentett, ám roppantul ügyesen oldottad meg a dolgot; érdekes és egyedi ez a "pár".

    A stílusodat nagyon szeretem, minden képkocka elképzelhető és átélhető. ^^ Azt hiszem, igazán a kulcsod volt az egyetlen, amiben kivetnivalót találtam: nem éreztem elég hangsúlyosnak a lényeg szempontjából.

    Hmm, összegzek gyorsan, jó? ^^

    Kulcs: 4
    Cselekmény: 5
    Szereplők: 5
    Stílus: 5
    Tetszés: 5

    Köszönöm, hogy olvashattalak! :)
    Puszi,
    Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)

    VálaszTörlés